Aparatul dentar – Când știu că am nevoie de el?

Aveți o nealiniere a dinților sau a maxilarului?

Aparatul dentar este utilizat pentru a alinia dinții în poziția lor corectă. Instalarea acestuia este costisitoare, minuțioasă și incomodă. Cu toate acestea, aparatele dentare prezintă nu numai numeroase beneficii cosmetice, ci și plusuri pentru sănătatea bucală.

Prin urmare, dacă dumneavoastră aveți nevoie de aparat dentar, rețineți că merită fiecare bănuț, din moment ce veți beneficia nu doar de un zâmbet mai frumos, dar și de o sănătate orală îmbunătățită. Frecvent, ortodontiștii recomandă aparat dentar copiilor și adolescenților. Totuși, nici adulții nu scapă atât de ușor pe cât poate că și-ar dori. Conform statisticilor(SUA), 20% dintre adulți poartă aparat dentar. Să presupunem că știți pe cineva care, din cauza inegalității dinților ori din cauza altor probleme de sănătate, ar putea avea nevoie de aparat dentar. Cel mai bine ar fi să-l anunțați cât mai curând posibil, astfel încât medicul ortodont să-i poată da un diagnostic și să poată lua măsuri cât mai devreme, ca nu cumva situația să se agraveze.

Cum știu că am nevoie de aparate dentar?

De-a lungul anilor, cererile pentru aparatele dentare pentru adulți au crescut și au ca efect mai ales rezultate pozitive. În 1998(SUA), un sondaj efectuat a arătat că 65% dintre adulți au dinți nealiniați, inestetici într-un fel sau în altul. Prin urmare, s-a conchis că majoritatea oamenilor ar beneficia enorm de pe urma folosirii unui aparat dentar. Mai jos sunt semnele care vă pot ajuta să știți dacă și dumneavoastră faceți parte dintr-această categorie:

 1. Dinti supraaglomerați și contorsionați, care ies în evidență.
 2. Vă luptați să folosiți ața dentară și să vă periați între spațiile dinților.
 3. Vă mușcați limba mai mult decât de obicei.
 4. Este dificil să pronunțați anumite cuvinte datorită poziției limbii.
 5. Vă confruntați cu disconfort sau epuizare pe linia maxilarului după mestecarea alimentelor.
 6. Fălcile fac zgomot în timp ce mestecați mâncarea și atunci când vă treziți.

Cum știți dacă, de pildă, și copilul dumneavoastră are nevoie de aparat dentar?

Sugarii și copiii mici nu sunt capabili să se exprime foarte coerent. Prin urmare, în majoritatea cazurilor, ar putea fi greu să vă dați seama dacă, evident, copilul dumneavoastră are nevoie de aparat dentar. Dar dacă observați că acesta are dinții strâmbi ori supraaglomerați, acesta este un indiciu că micuțul dvs ar putea avea nevoie de aparat dentar în viitor.

În plus, alte semne includ:

 1. Copilul dumneavoastră întâmpină dificultăți de respirație.
 2. Fălcile fac zgomot atunci când mestecă.
 3. Copilul este susceptibil a-și mușca limba des.
 4. Continuă să-și sugă degetul mare și să folosească o suzetă pentru o perioadă mai lungă.
 5. El sau ea pierde dinții de lapte la o vârstă mai timpurie sau mai târziu.
 6. Dinții sunt supraaglomerati sau de o formă neregulată.

Unul dintre motivele principale pentru care micuțul dumneavoastră va avea nevoie de aparat dentar este nerespectarea unor practici uzuale de igienă orală sau nefolosirea produselor adecvate. În plus, o dietă săracă ce conține alimente mult prea bogate în zahăr este, de asemenea, o posibilă cauză a problemelor orale care, din fericire, pot fi rezolvate de aparatul dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.