Dinții fumătorului – tratament

Dacă aveți ceea ce în engleză se numește Smoker’s Mouth = gura fumătorului, s-ar putea să vă întrebați ce puteți face pentru a trata și a inversa orice efecte adverse pe care fumatul le are asupra sănătății orale.

Dacă tot fumați, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să renunțați imediat. Dacă ați renunțat deja, avem câteva indicații care vă vor ajuta să vă curățați dinții, să vă îngrijiți gingiile, să îmbunătățiți mirosul și să vă readuceți igiena orală într-o stare impecabilă.

Care este impactul fumatului asupra dinților?

Repercusiunile fumatului asupra danturii sunt numeroase și este vital să fie sesizate riscurile pe care acesta le implică atunci când vorbim de sănătatea orală.

Efectele fumatului sunt:

  • respirație neplacută
  • pierderea dinților
  • infecție gingivală
  • îngălbenirea dinților
  • reducerea fluxului sanguin în cavitatea bucală
  • rata crescută pentru acumularea de placă și de tartru pe dinți
  • risc de cancer oral

Cum poate un fumător să aibă o igienă orală bună?

Unica măsură eficace este să renunțati complet la fumat.

Exista numeroase metode care vă pot ajuta să nu mai perpetuați acest viciu (medicamente, plasturi etc.). Recomandat este să apelați la medicul stomatolog. Acesta vă va îndruma și spre anumite organizatii specializate care vă pot ajuta să renunțați cu succes la fumat.

Există și paste de dinți care vă pot ajuta, acestea fiind special create pentru fumători. Medicul dumneavoastră v-ar putea călăuzi să utilizați asemenea paste alternativ cu pasta pe care o utilizați de obicei.

Controalele periodice au o importanță care face diferența. Riscul apariției afecțiunilor orale este mai mare la fumători. Din acest motiv, frecvența controalelor periodice ar trebui crescută.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *