Mituri şi neînţelegeri despre albirea dinţilor

Mituri şi neînţelegeri despre albirea dinţilor

Industria de albire a dinților valorează sute de milioane de dolari și crește an de an, deoarece mai mulți consumatori simt nevoia zțmbetului perfect. Există însă multe concepții greșite cu privire la această industrie și la procesul de albire în general și asta provoacă confuzii.

  1. Albirea dinților Pasta de dinți/benzile Eliminați toate petele

Zâmbetele strălucitoare pe care le vedeți în reclamele TV vă pot convinge că pasta de dinți pentru albire este suficientă pentru a obține un zâmbet demn de la Hollywood. Dar nu funcționează chiar aşa

Pasta de dinți de albire conține substanțe abrazive care vă curăţa smalțul, îndepărtând placa înainte de formarea tartrului. Cu toate acestea, multe pete apar sub smalț pe o suprafață cunoscută sub numele de dentină.

Aceste pete pot apărea ca urmare a vârstei, a medicamentelor, a traumelor și multe altele, și, întrucât sunt situate într-un loc în care peria dvs. nu poate ajunge, nicio cantitate mai mare de pastă de dinți de albire nu le va elimina.

  1. Albirea dinților îți strică smalțul

Utilizarea excesivă și incorectă a produselor de albire vă poate dăuna smalțului. Unele dintre ele conțin înălbitori puternici și dacă acest lucru intră în contact cu gingiile și buzele tale, acesta poate arde. Cu toate acestea, dacă utilizați un produs sigur și urmați instrucțiunile, nu ar trebui să existe nicio problemă.

  1. Albirea dinților durează pentru totdeauna

O soluție bună de albire poate dura luni întregi, dar depinde de persoană și de obiceiurile lor alimentare/de băut.

Dacă ești dependent de cafea, bei cantități abundente de vin roșu și fumezi, acei dinți albi strălucitori nu vor rezista foarte mult timp.

  1. Soluțiile naturale de albire sunt eficiente

Pentru fiecare produs comercial, există o sută de alternative „naturale” și „homemade”, iar albirea dinților nu face excepție.

Blogurile și paginile de socializare dedicate albirii ușoare a dinţilor, la domiciliu recomandă totul, de la turmeric până la ulei de nucă de cocos și chiar suc de lămâie. Unele dintre aceste recomandări nu se bazează pe știința actuală și pot avea efect pozitiv asupra danturi noastre. Cu toate acestea, majoritatea cauzează mai mult rău decât bine.

Să luăm ca exemplu turmericul. Deși are antibacterieni și antiinflamatori puternici și poate, teoretic, să ofere anumite beneficii, poate de asemenea să decoloreze dinții, gingiile și buzele.

Mai simplu spus, există foarte puține produse eficiente de albire a dinților” homemade”.

  1. Albire pentru dinții sensibili nu e o idee bună

Albirea dinților nu este o problemă pentru persoanele cu dinți sensibili. Produse precum Woya sunt concepute pentru toată lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.