Pudra de Cărbune – De la Negru la Alb Imaculat

Nimic nu are un gust mai bun decât un burger sau niște legume făcute la focul grătarului alimentat de cărbune. Dar, s-ar putea să fiți surprinși să aflați că acesta, cărbunele, are destul de multe utilizări, nu doar la gătit, precum la îngrijirea orală! Cercetătorii medici stomatologi au vorbit de-a lungul timpului despre beneficiile pudrei de cărbune pentru dantură.

Ce este pudra de cărbune activă?

Cărbunele este produs din materiale naturale cu ardere lentă, cum ar fi lemnul sau cojile de nucă de cocos. Cărbunele activ este creat în scopuri medicale prin încălzirea cărbunelui obișnuit în prezența unui gaz, ceea ce face ca acesta să devină mai poros. Din acest motiv, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, cărbunele activ poate absorbi și captura în mod eficient substanțele chimice toxice, făcându-l parte din tratamentul standard pentru otrăviri accidentale.

În plus, unii susțin că, de pildă, cărbunele activ poate atenua gazele (flatulența), reduce nivelul colesterolului și poate preveni mahmureala (deși cărbunele nu absoarbe ușor alcoolul). Cu toate acestea, nu există dovezi suficiente pentru ratele de succes în aceste cazuri.

Totuși, ce zici de pasta de dinti cu cărbune? Albirea dinților cu cărbune funcționează?

Albirea dinților cu cărbune funcționează?

Folosirea cărbunelui ca metodă de curățare a dinților nu este nimic nou. De fapt, vechii romani foloseau cărbunele activ la periaj. Pulberea de cărbune activ poate fi găsită chiar și într-o rețetă de pastă de dinți într-un ghid de îngrijire bucală englez din secolul al XIX-lea!

În ultimul deceniu a început o reapariție a tipurilor de pastă de dinți pe bază de cărbune, cu pretenții de proprietăți de albire, antibacteriene, antivirale, antifungice și de împrospătare a respirației, potrivit unui articol publicat în Journal of the American Dental Association (JADA).

Pudra de cărbune vă poate aduce multe benficii, dar dacă sunteți predispus la cariile dentare, rețineți că nu toate aceste tipuri de pastă de dinți vor conține fluor. Deoarece majoritatea medicilor stomatologi doresc ca pacienții lor să utilizeze fluor sub o anumită formă, medicul dentist vă poate recomanda o clătire cu fluor care vă ajută la întărirea smalțului ca adjuvant la pasta de dinți cu cărbune.

Când vă gândiți să puneți pudra de cărbune activ pe periuța de dinți, nu vă faceți griji cu privire la gust: nu vă spălați cu bucăți de pe grătarul dvs. Poate fi negru, dar cărbunele încorporat în pastă este mai aproape de consistența moale a bicarbonatului de sodiu. Multe paste de dinți cu cărbune conțin, de asemenea, agenți de aromatizare, la fel ca orice altă pudră de cărbune pentru albire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.