5 Mituri Despre Ața Dentară

Ați sărit peste rutina zilnică de curățare cu ață dentară? Dacă da, este posibil să  credeți unul dintre următoarele mituri de mai jos.

Folosirea aței dentare este foarte importantă pentru sănătatea voastră bucală! Nu ne credeți? Consultați mai jos motivele din spatele acestor mituri comune.

Mitul nr. 1: Trebuie să folosiți ața dentară numai când mâncarea este prinsă între dinți.

În timp ce îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți este unul dintre numeroasele beneficii ale folosirii atei dentare, acesta nu este singurul său scop. Ata dentară ajută la îndepărtarea plăcii și a bacteriilor care altfel se pot ascunde între dinți. Folosind ata dentară în fiecare noapte,  vă protejați dinții și gingiile de placa care poate elibera acizi nocivi pe dinți și gingii și poate provoca o serie de probleme de sănătate orală.

Mitul nr. 2: Ața dentară nu este necesară dacă vă periați dinții în mod regulat.

Ata dentară este, de fapt, o componentă critică a rutinei dumneavoastră de sănătate orală. Periajul nu este la fel de eficient ca ața dentară atunci când vine vorba de îndepărtarea plăcii și a resturilor dintre dinți și gingii și alte locuri greu accesibile. Atunci când placa și bacteriile se blochează între dinți și gingii, aceastea poate duce la cariile dentare, inflamații și chiar boli ale gingiilor. Problemele de sănătate orală, cum ar fi boala gingiilor, de exemplu, sunt destul de grave. Dacă nu este tratată, boala gingiilor poate provoca probleme grave, cum ar fi boli respiratorii, accident vascular cerebral, boli de inimă și chiar complicații cu sarcina. Prin urmare, este important să folosiți ata dentară cel puțin o dată pe zi.

În cazul în care ața dentară nu vă satisface dorința de eficacitate, următorul pas este un irigator bucal.

Mitul nr. 3: Ața dentară necesită mult efort pentru a fi utilizată.

Ața dentară nu trebuie să fie o astfel de corvadă! Dacă nu vă place să utilizați sistemul standard de ață dentară, există și alte opțiuni disponibile.

Mitul nr. 4: Medicul dentist nu își poate da seama dacă treceți peste curățarea cu ață dentară.

Ne pare rău să vă înșiință, dar medicii stomatologi pot, foarte ușor, să-și dea seama dacă folosiți ață dentară sau nu. Când placa bacteriană a fost lăsată între dinți mult timp, aceasta se calcifică într-o substanță întărită numită tartru. Acest material negricios se lipeste de dinți și nu poate fi îndepărtat cu o simplă ață dentară sau periaj. Din păcate, tartrul se lipeste de dinți până când este îndepărtat de medicul stomatolog.

Mitul nr. 5: Este normal ca gingiile să vă sângereze după folosirea aței dentare.

Dacă gingiile vă sângerează sau vă rănesc atunci când flosiți ața dentară, este important să vă programați imediat la un consult stomatologic! Nu este normal ca gingiile să sângereze ca urmare a folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor este un indicator puternic al faptului că aveți gingivită – o infecție a gingiilor care, dacă nu este tratată, poate duce la diferite maladii. Din fericire, etapele incipiente ale gingivitei pot fi tratate cu ușurință de către dentist.